Top goede doelen /  Klimaat  /  Carbon180

Carbon180 zet zich in voor het verwijderen van de 250 miljard ton koolstof die we de afgelopen twee eeuwen in onze atmosfeer hebben gepompt.

De uitdaging

Het lijdt geen twijfel dat de wereld de CO2-uitstoot snel en drastisch moet verminderen. Maar daarmee wordt nog niet de gigantische hoeveelheid koolstof aangepakt die al in de atmosfeer is vrijgekomen – de erfenis van opwarming van de planeet door twee eeuwen menselijke activiteit.

Uitstoot verminderen is niet voldoende, we moeten ook de al uitgestoten CO2 terug opvangen.

De oplossing

Elimineer historische koolstofemissies en creëer een leefbaar klimaat voor huidige en toekomstige generaties.

Met behulp van een spectrum aan moderne methoden van koolstofverwijdering – sommige al in de praktijk, andere in ontwikkeling – is het mogelijk de emissies van gisteren uit de lucht te halen. Carbon180 wil die opslaan in bodems, rotsen, bomen, oceanen en producten.

Het opschalen van bestaande oplossingen en het op de markt brengen van nieuwe oplossingen zal een collectieve inspanning vergen.

Jouw impact

Carbon180 heeft in de Verenigde Staten koolstofverwijdering mede onder de aandacht gebracht. De bemoeienis van deze organisatie heeft geleid tot miljarden aan nieuwe investeringen en enkele grote federale prikkels tot koolstofverwijdering. Hoewel de industrie nog maar op een fractie is van waar ze moet zijn, is er nu momentum, meer beleid, financiering en zicht op koolstofverwijdering. De belangenbehartiging door Carbon180 helpt het tij te keren.

De organisatie

Carbon180 ontwerpt en bepleit wetenschappelijk onderbouwd, rechtvaardig beleid dat de noodzakelijke oplossingen kan brengen voor koolstofverwijdering uit de atmosfeer op gigatonschaal. Hiertoe werkt de organisatie samen met beleidsmakers, ondernemers en collega-organisaties in de VS.

Founders Pledge beveelt Carbon180 aan als een van de drie beste goede doelen op het gebied van klimaatverandering, naast Clean Air Task Force en Future Cleantech Architects.

Angelique Lachaert
Donatiedeskundige

Helpdesk

Wil je nog iets anders weten over onze werking, over de goede doelen of heb je nog een andere specifieke vraag?

Daar help ik je graag mee verder!

Stel je vraag
Dankjewel, ik heb je vraag goed ontvangen!
Er ging iets mis bij het versturen van het formulier, je kan ons rechtstreeks bereiken op hallo@effectiefgeven.be